Falešná račí polévka z ryzců
Jednoduchý recept, který vás ohromí! Vyzkoušejte luxusní ryzec smrkový recept!
Chod chuťovka, houbová polévka, oběd, večeře
Kuchyně česká
- 500 g ryzců
- 750 g hovězího vývaru
- 3 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 5 lžic 33% smetany
- 2-3 hrsti mražených fazolových lusků
- koření dle chuti sůl, pepř
- na ozdobení petrželka
Do hrnce dejte lžíci másla na ní orestujte na jemno nakrájenou šalotku. Po minutě přidejte ještě jednu lžíci másla a zasypte moukou. Rozmíchejte v jíšku a tu nechte minutu a půl opékat.
Přidejte nakrájené ryzce. Dochuťte solí a pepřem.
Za stálého míchání přilijte po částech vývar a poté fazolky. Nechte 15 minut vařit.
Na závěr pro zjemnění můžete přidat trochu smetany a nechat ještě 2 minuty provařit.
Podávejte ozdobené petrželkou nebo pažitkou.
Jednoduché a velmi chutné houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni.
Knihu koupíte pouze na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec recept, ryzec smrkový, ryzec smrkový recept