Go Back
václavky stroganov recept

Stroganov z václavek recept

Stroganov z václavek patří mezi vynikající recepty, který musíte vyzkoušet.
Celkový čas 30 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 5 velkých hrstí kloboučků václavek
  • 4 plátky slaniny
  • 1 červená cibule
  • 1 červenou papriku
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml 33% smetany
  • 4 lžíce passaty
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín

Instrukce
 

  • Nejdříve si očistěte václavky a pak je nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na jemno. Slaninu na kostičky. papriku na úzké proužky.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a na ní orestujte slaninu a cibuli do jemně zlatavé barvy.
  • Přidejte druhou lžíci másla a václavky. Osolte, opeřte, okmínujte. Restujte asi 5 minut.
  • Přilijte 100 ml vody nebo vývaru a duste pod pokličkou 15 minut.
  • Když je tekutina vyvařená, přidejte nakrájenou papriku, mletou červenou papriku, promíchejte a nechte minutu restovat. Přidejte passatu a nechte 2 minuty opékat.
  • Zalijte smetanou a nechte asi 8 minut pod pokličkou zhoustnout.
  • Podávejte s pečeným bramborem.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova guláš z václavek, václavky, vaclavky omáčka, václavky recept