Stroganov z václavek recept
Stroganov z václavek patří mezi vynikající recepty, který musíte vyzkoušet.
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
- 5 velkých hrstí kloboučků václavek
- 4 plátky slaniny
- 1 červená cibule
- 1 červenou papriku
- 2 lžíce másla
- 250 ml 33% smetany
- 4 lžíce passaty
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
Nejdříve si očistěte václavky a pak je nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na jemno. Slaninu na kostičky. papriku na úzké proužky.
V pánvi rozehřejte lžíci másla a na ní orestujte slaninu a cibuli do jemně zlatavé barvy.
Přidejte druhou lžíci másla a václavky. Osolte, opeřte, okmínujte. Restujte asi 5 minut.
Přilijte 100 ml vody nebo vývaru a duste pod pokličkou 15 minut.
Když je tekutina vyvařená, přidejte nakrájenou papriku, mletou červenou papriku, promíchejte a nechte minutu restovat. Přidejte passatu a nechte 2 minuty opékat.
Zalijte smetanou a nechte asi 8 minut pod pokličkou zhoustnout.
Podávejte s pečeným bramborem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova guláš z václavek, václavky, vaclavky omáčka, václavky recept