Go Back
stroček trubkovitý recept

Čočkový salát se stročkem trubkovitým

Výborný salát s houbami, který lze jíst samostatně nebo jako hlavní chod.
Celkový čas 20 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 5 hrstí stročku trubkovitého
  • 8 lžic vařené čočky
  • 1 menší cibuli
  • 2 plátky slaniny
  • 1 hrst směsi čerstvých salátů
  • 1 lžíci másla
  • 1,5 lžíce balsamica
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka

Instrukce
 

  • Steočky si očistěte a nakrájejte na poloviny. Cibuli nakrájejte na půl kolečka. Slaninu na větší kousky.
  • V pánvi orestujte slaninu do křupava a pak ji dejte stranou.
  • Na výpeku ze slaniny a másle orestujte stročky a cibuli. Okořeňte. Opékejte cca 10 minut.
  • Do pánve přidejte vařenou čočku, slaninu, salát. Dochuťte balsamicem a promíchejte.
  • Salát se stročkem trubkovitým podávejte jako přílohu nebo hlavní chod.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova stroček recept, stroček trubkovitý