Čočkový salát se stročkem trubkovitým
Výborný salát s houbami, který lze jíst samostatně nebo jako hlavní chod.
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
- 5 hrstí stročku trubkovitého
- 8 lžic vařené čočky
- 1 menší cibuli
- 2 plátky slaniny
- 1 hrst směsi čerstvých salátů
- 1 lžíci másla
- 1,5 lžíce balsamica
- dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka
Steočky si očistěte a nakrájejte na poloviny. Cibuli nakrájejte na půl kolečka. Slaninu na větší kousky.
V pánvi orestujte slaninu do křupava a pak ji dejte stranou.
Na výpeku ze slaniny a másle orestujte stročky a cibuli. Okořeňte. Opékejte cca 10 minut.
Do pánve přidejte vařenou čočku, slaninu, salát. Dochuťte balsamicem a promíchejte.
Salát se stročkem trubkovitým podávejte jako přílohu nebo hlavní chod.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova stroček recept, stroček trubkovitý