Řízky z pýchavky
Jednoduché houbové řízky z pýchavky.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 20 minutes minut
Celkový čas 30 minutes minut
Course chuťovka, hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
- 4 ks plátků čerstvé pýchavky
- 1 ks vejce
- 80 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 100 ml mléka
- 50 g nastrouhaného sýru
- dle potřeby sůl, pepř, grilovací koření bez soli
- dle potřeby olej na smažení
Nejdříve si rozpalte olej v pánvi.
Poté si připravte do 4 talířů mouku, rozšlehané vajíčko s mlékem a kořením, strouhankou a do posledního talíře dejte na jemno nastrouhaný sýr.
Plátky pýchavky obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku, následně v sýru, opět ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Obalené pýchavky postupně smažte v oleji. Z obou stran dozlatova.
Osmažené houbové řízky z pýchavky nechce okapat na papírové utěrce.
Podávejte s vařeným bramborem či čerstvým pečivem. Skvělé jsou s tatarkou a beraními rohy.
Nevíte, jak pýchavku obrovskou najít a jak ji dále zpracovat? Své tipy vám předám ve své nové houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Najdete tam 107 chutných receptů z 36 druhů hub, které rostou v lese od jaro do zimy.
Kuchařku koupíte na mém e-shopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbové řízky, řízky z pýchavky, řízky z vaovce