Shiitake na másle
Lahodný shiitake recept, který je hotový raz dva!
Celkový čas 10 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 8 kloboučků shiitake
- 1 lžíci másla
- dle chuti sůl
- trochu vody
- na ozdobu čerstvou petrželku
Kloboučky shiitake hub nasucho očistěte a odkrojte nožičky, které jsou tuhé. Kloboučky můžete lehce nařezat, stačí křížek nebo mřížka. Pozor, abyste houbu nepřeřízli celou.
V pánvi si rozehřejte máslo a zprudka na něm shiitake z obou stran opečte, aby chytily zlatavý vzhled.
Přilijte vodu, přiklopte pokličkou a nechte vodu vydusit.
Do pánve dejte ještě plátek másla a nechte znovu houby shiitake opéct.
Podávejte posypané solí a ozdobené petrželkou. Shiitake na másle se hodí jen tak k chlebu nebo jako příloha ke steaku.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je ojedinělá knížka, která spojuje rady zkušené houbařky, skvělé recepty a obsahuje QR kódy, které čtenáře navedou na houbařská videa na youtube Šumavská houbička. Kniha tak naučí houbaře začátečníky sbírat tradiční i netradiční jedlé houby po celý rok.
V kuchařce najdete 36 druhů hub a 107 skvělých houbových receptů, které zvládne každý.
Knihu koupíte nawww.sumavskahoubicka.cz
Keyword shiitake recept, shiitake recepty