Skvělý houbový kebab bez masa
Rychlá a levná dobrota, která okouzlí každého strávníka!
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
- 3 větší bílé (pravé) hřiby (smrkový, borový, či dubový)
- 1 ks pita chlebu
- 3 lžíce hustého bílého jogurtu
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1 stroužek česneku
- pár ks cherry rajčátek
- 4 listy salátu (Little gem)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce kuřičného škrobu
- dle chuti sůl, pepř, olivový olej
Hřiby si očistěte a natrhejte či nakrájejte na plátky.
V míse houby okořeňte oreganem, solí, pepřem, mletou paprikou a zasypte škrobem. Přilijte 2 lžíce oleje a promíchejte, aby se houby obalily v koření a škrobu.
Houby přendejte do pánve a začněte je na středním plameni za občasného promíchání opékat do lehce zlatavé a křupavé konzistence.
Mezitím si připravte dresing z jogurtu, soli, pepře, olivového oleje a citronové šťávy.
Rajčátka a salát překrájejte na menší kousky. Pita chleba si na vedlejší pánvi nehcte lehce opéct a ohřát.
Pitu rozkrojte a do vzniklé kapsy naplňte zeleninu, opečené houby a dresing.
Podávejte nejlépe ihned, teplé.
Keyword hřib smrkový recept, hřiby recept, recept z hub