Go Back
steak z korálovce

Steak z korálovce ježatého

Vynikající houbový steak z korálovce je hotový za chvilku a snězený také!
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 velký korálovec ježatý
  • dle chuti koření pepř, sůl, kvalitní grilovací koření, tymián
  • dle potřeby olej olivový
  • k podávání barbecue omáčku

Instructions
 

  • Připravte si dvě pánve, které do sebe půjdou vložit. Tedy jedna musí být o něco větší.
  • Větší pánev rozpalte a přilijte trochu olivového oleje. Do pánve dejte korálovec a nechte ho zprudka opékat. Korálovec otočte, když je povrch opékané strany zlatavý. přilijte opět trochu oleje. A vezměte si menší pánev a tou stlačte korálovec. Tím, že budete takto korálovec stlačovat, vnikne konzistence, která je velmi podobná masu.
  • Když je korálovec zlatavý i z druhé strany, opět ho otočte a povrch okořeňte. Opět otočte a začněte stlačovat pánví. Aby vás nepálila ruka, stlačujte pánev přes utěrku. Po asi dvou minutách okořeňte korálovec z druhé strany a pokračujte v opékání a stlačování. V případě potřeby přilévejte olej, aby se houba nepřipalovala.
  • Korálovec takto opékejte asi 10 minut. Pokud jste měli opravdu mohutný korálovec, pak jej dejte ještě dopéct do trouby na 5 minut na 200 stupňů Celsia.
  • Hotový steak z korálovce rozkrájejte a dejte na talíř. Posypte solí a pokapejte barbecue omáčkou.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword korálovec ježatý, korálovec ježatý recept