Připravte si dvě pánve, které do sebe půjdou vložit. Tedy jedna musí být o něco větší.
Větší pánev rozpalte a přilijte trochu olivového oleje. Do pánve dejte korálovec a nechte ho zprudka opékat. Korálovec otočte, když je povrch opékané strany zlatavý. přilijte opět trochu oleje. A vezměte si menší pánev a tou stlačte korálovec. Tím, že budete takto korálovec stlačovat, vnikne konzistence, která je velmi podobná masu.
Když je korálovec zlatavý i z druhé strany, opět ho otočte a povrch okořeňte. Opět otočte a začněte stlačovat pánví. Aby vás nepálila ruka, stlačujte pánev přes utěrku. Po asi dvou minutách okořeňte korálovec z druhé strany a pokračujte v opékání a stlačování. V případě potřeby přilévejte olej, aby se houba nepřipalovala.
Korálovec takto opékejte asi 10 minut. Pokud jste měli opravdu mohutný korálovec, pak jej dejte ještě dopéct do trouby na 5 minut na 200 stupňů Celsia.
Hotový steak z korálovce rozkrájejte a dejte na talíř. Posypte solí a pokapejte barbecue omáčkou.