Go Back
vepřová roláda z panenky

Vepřová roláda z panenky plněná hlívou růžovou

Lahodná a velmi jednoduchá vepřová roláda z panenky, plněná nádivkou z hlívy růžové.
Celkový čas 45 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 100 g čerstvé hlívy růžové
  • 1 středně velkou vepřovou panenku
  • 150 ml libovolného vývaru
  • 50 ml smetany
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • dle chuti bylinky hladkolistou petržel

Instructions
 

  • Troubu si rozehřejte na 180 stupňů Celsia.
    vepřová roláda z panenky
  • Do pánve dejte rozehřát lžíci másla a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a hlívu růžovou. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín a sekanou petrželku dle své chuti. Poté opékejte asi 5 minut.
  • Přidejte najemno utřený česnek a rozšlehaná vejce a promíchejte. Po asi minutě přendejte houbovou nádivku stranou.
  • Vepřovou panenku podélně rozřízněte a poté rozklepejte. Posolte, opepřete a naplňte nádivkou z hlívy růžové. Zabalte a zajistěte párátky.
  • Do pánve si dejte rozehřát lžíci másla a lžíci oleje. Vepřovou roládu z panenky zprudka opečte ze všech stran.
  • Roládu přendejte do pekáčku a zalijte vývarem. Dejte ji péct na 25 minut.
  • upečenou vepřovou roládu přendejte na talíř odpočívat a výpek slijte do pánve, přilijte smetanu a svařte omáčku do hustoty, která vám vyhovuje.
  • Roládu nakrájejte, polijte omáčkou a servírujte třeba s bramborovým salátem nebo kaší.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept