Troubu si rozehřejte na 180 stupňů Celsia.
Do pánve dejte rozehřát lžíci másla a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a hlívu růžovou. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín a sekanou petrželku dle své chuti. Poté opékejte asi 5 minut.
Přidejte najemno utřený česnek a rozšlehaná vejce a promíchejte. Po asi minutě přendejte houbovou nádivku stranou.
Vepřovou panenku podélně rozřízněte a poté rozklepejte. Posolte, opepřete a naplňte nádivkou z hlívy růžové. Zabalte a zajistěte párátky.
Do pánve si dejte rozehřát lžíci másla a lžíci oleje. Vepřovou roládu z panenky zprudka opečte ze všech stran.
Roládu přendejte do pekáčku a zalijte vývarem. Dejte ji péct na 25 minut.
upečenou vepřovou roládu přendejte na talíř odpočívat a výpek slijte do pánve, přilijte smetanu a svařte omáčku do hustoty, která vám vyhovuje.
Roládu nakrájejte, polijte omáčkou a servírujte třeba s bramborovým salátem nebo kaší.