Zapečené brambory s hlívou královskou
Výborný hlíva královská recept - hotový za chvilku!
Celkový čas 44 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 2-3 hlívy královské
- 4 střední brambory
- 100 ml 33% smetany
- 1 lžíci másla
- dle chuti koření sůl, pepř, sladká mletá paprika, tymián
- 1 vejce
Hlívu královskou a brambory nakrájejte na tenké plátky.
Menší pekáček vyložte pečicím papírem a poté do něj střídavě skládejte plátky brambor a plátky hlívy.
Do misky vylijte smetanu a přidejte celé vejce a okořeňte solí, pepřem a paprikou.
Vyskládané brambory a hlívu rovněž okořeňte solí, pepřem, mletou paprikou a tymiánem.
Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C.
Po 10 minutách přilijte smetanu s vejcem a dopečte do lehce zlatava. Trvá to dalších cca 12 minut.
Zapečené brambory s hlívou podávejte samotné nebo třeba s okurkovým salátem.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je ojedinělá knížka, která spojuje rady zkušené houbařky, skvělé recepty a obsahuje QR kódy, které čtenáře navedou na houbařská videa na youtube Šumavská houbička. Kniha tak naučí houbaře začátečníky sbírat tradiční i netradiční jedlé houby po celý rok.
V kuchařce najdete 36 druhů hub a 107 skvělých houbových receptů, které zvládne každý.
Knihu koupíte nawww.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva královská, hlíva královská recept, hlíva recept