Go Back
zapečené brambory s houbami

Zapečené brambory s hlívou královskou

Výborný hlíva královská recept - hotový za chvilku!
Celkový čas 44 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 2-3 hlívy královské
  • 4 střední brambory
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 lžíci másla
  • dle chuti koření sůl, pepř, sladká mletá paprika, tymián
  • 1 vejce

Instructions
 

  • Hlívu královskou a brambory nakrájejte na tenké plátky.
    hlíva královská zpracování
  • Menší pekáček vyložte pečicím papírem a poté do něj střídavě skládejte plátky brambor a plátky hlívy.
  • Do misky vylijte smetanu a přidejte celé vejce a okořeňte solí, pepřem a paprikou.
  • Vyskládané brambory a hlívu rovněž okořeňte solí, pepřem, mletou paprikou a tymiánem.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C.
  • Po 10 minutách přilijte smetanu s vejcem a dopečte do lehce zlatava. Trvá to dalších cca 12 minut.
  • Zapečené brambory s hlívou podávejte samotné nebo třeba s okurkovým salátem.

Notes

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je ojedinělá knížka, která spojuje rady zkušené houbařky, skvělé recepty a obsahuje QR kódy, které čtenáře navedou na houbařská videa na youtube Šumavská houbička. Kniha tak naučí houbaře začátečníky sbírat tradiční i netradiční jedlé houby po celý rok.
V kuchařce najdete 36 druhů hub a 107 skvělých houbových receptů, které zvládne každý. 
Knihu koupíte nawww.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva královská, hlíva královská recept, hlíva recept