nejlepší houbová kuchařka

Žampionová polévka, které neodoláte – Krémová houbová polévka

46
SPECIALITA

Výborná polévka ze žampionů chutná každému!

Krémová žampionová polévka je ideální volbou pro milovníky jemných a aromatických pokrmů. Tato polévka spojuje všechny přednosti žampionů do jednoho lahodného receptu, který si oblíbí celá rodina.

Ať už hledáte zdravé recepty se žampiony, nebo si chcete připravit něco hřejivého a sytého, tato polévka je skvělým řešením. K její přípravě navíc stačí jen několik základních surovin a pár minut vašeho času.

Jak udělat žampionovou polévku?

Základem žampionové polévky jsou čerstvé žampiony, které dodají pokrmu nezaměnitelnou chuť a vůni. Pokud přidáte brambory, získáte plnější texturu a polévka vás lépe zasytí. Žampionová polévka s bramborem nebo její krémová verze se smetanou jsou oblíbenými variacemi, které můžete snadno přizpůsobit své chuti. Stačí žampiony podusit, přidat vývar, smetanu a polévku rozmixovat – výsledek je jemný, hladký a dokonale lahodný.

Vyzkoušejte také! Krémové žampiony na smetaně vás ohromí!

Žampionová polévka recept
Bestseller mezi houbovými kuchařkami! Šumavská houbička v kuchyni vás naučí 107 receptů z 36 druhů hub. Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz

Pokud si lámete hlavu s otázkou „Jak se dělá žampionový krém?“, nemusíte se bát složité přípravy. Tento top recept ze žampionů zvládne i začátečník v kuchyni. Stačí trocha másla, cibule, čerstvých žampionů a smetany a za chvíli máte na stole polévku, která okouzlí svou krémovou konzistencí a bohatou chutí. Pro zvýraznění přirozené chuti žampionů můžete přidat špetku muškátového oříšku nebo čerstvou petržel.

šumavská houbička v lese kniha
Praktický průvodce Šumavská houbička v lese ke koupi na www.sumavskahoubicka.cz

Věděli jste, že: Žampiony rostou v lese, na loukách i na zahradě? Pozor si však dávejte na jedovatý žampion zápašný!

Žampionová polévka – Recept, který si zamilujete

Ať už ji podáváte jako předkrm, nebo jako samostatný lehký pokrm, žampionová polévka se smetanou je zaručeným favoritem mezi polévkami. Díky své jednoduchosti a rychlé přípravě se hodí nejen na každodenní stůl, ale i jako součást slavnostního menu.

Žampionová polévka s bramborem

Výborná polévka se žampiony, brambory, cibulkou a tymiánem.
Porce 3
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 1 vanička žampionů
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 80 ml 33% smetany
  • 2 velké brambory (já už měla vařené)
  • velká červená cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • koření sůl, pepř
  • bylinky rozmarýn, tymián

Instrukce

  • Žampiony si očistěte a nakrájejte na plátky. 3/4 cibule nakrájejte na drobno a 1/4 na plátky.
  • V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla a přidejte na jemno nakrájenou cibuli a žampiony (pár plátků žampionů si nechte stranou na ozdobu polévky.
  • Po 5 minutách, kdy jsou žampiony pěkně opečené, přidejte česnek a vařené brambory. Přidejte bylinky, koření dle chuti a vařte dalších 5 minut. (Pokud dáváte brambory syrové, vařte do jejich změknutí).
  • Mezitím si na pánvi na másle opečte zbývající plátky žampionů a na plátky nakrájenou cibuli. Obojí pečte do zlatava.
  • Do žampionové polévky nalijte smetanu, vyndejte snítky bylinek a polévku umixujte do hladka. Nechte ještě chvíli provařit a podávejte.
  • Žampionovou polévku nalijte do talíře, ozdobte opečenými plátky žampionů s cibulí, zakápněte olivovým olejem a ozdobte tymiánem. Podávejte ideálně s rozpečeným křupavým pečivem.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbová polévka, žampiony recept, žampiony recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close